Activiteiten

Op zoek naar info over onze Leesgroep? Ga naar onze Leesgroeppagina!

Voorlezen in de bib

Elke laatste zaterdag van de maand om 10u30

Elke laatste zaterdag van de maand wordt er door vrijwilligers voorgelezen in de jeugdafdeling tussen 10u30 en 11u.

Data

  • 24 maart 2018
  • 28 april 2018
  • 26 mei 2018


Vraag een voorleesbladwijzertje en verzamel de 9 voorleesstempels! Wie een volle stempelkaart heeft krijgt na de laatste voorleessessie een klein cadeautje...Het voorlezen gebeurt in de jeugdafdeling. Je kan gewoon doorlopend komen luisteren.
Organisatie: Bib Boutersem

Lezing: De toekomst van onze energie

Woensdag 2 mei om 20u

Naar aanleiding van zijn boek Op eigen kracht geeft Mathias Bienstman een lezing over hoe het verder kan met onze energie.

Mathias Bienstman van de Bond Beter Leefmilieu brengt alle recente cijfers mee over de komende kostprijs van energie, de kernuitstap, hoe het verder moet zonder fosiele brandstoffen… 

Aan de hand van zijn boek ‘Op eigen kracht’ maakt hij duidelijk welke keuzes er dringend gemaakt moeten worden voor het energiebeleid.

De Milieudienst en de Bibliotheek nodigen u graag in de bib uit om naar zijn verhaal te komen luisteren en uw vragen te stellen.

In de bib:


Op eigen kracht : de bevrijding van gas, olie en kernenergie - BIENSTMAN, Mathias

Gratis.
Vooraf inschrijven!
Organisatie: Milieudienst en Bib Boutersem

Cursus: Zelf paddenstoelen kweken

Woensdag 17 oktober 2018 om 20u

Experte Ann van Belle (Mycobois) vertelt hoe je zelf met een minimum aan inspanning en plaats gemakkelijk verschillende soorten eetbare paddenstoelen kan kweken voor eigen gebruik.

Aan de hand van beeldmateriaal wordt de teeltcyclus van een aantal houtbewonende soorten (oesterzwam, shiitake, enoki,...) en een aantal bodembewonende soorten (pied bleu, bietenputzwam, geschubde inktzwam, kampernoeli..) toegelicht. Er is ook een demonstratie voorzien over het inenten van hout met de gewenste paddenstoelensoort en hoe je op eenvoudige wijze kleine teeltsubstraten kan maken.

Wie: Ann Van Belle (mycobois.be)
Gratis - vooraf inschrijven
Organisatie: Bib Boutersem

Zoek in (ook voorbije) activiteiten: