Digitaal lezen

De bib heeft een (kleine) eigen collectie e-boeken die gelezen kunnen worden op een e-reader. Wie zelf een e-reader heeft kan de e-boeken van de bib ontlenen op zijn eigen toestel. Daarnaast heeft de bib een beperkt aantal e-readers die kosteloos uitgeleend kunnen worden. Zij dienen in de eerste plaats om lezers zonder eigen e-reader kennis te laten maken met digitaal lezen. Zie onderaan voor de voorwaarden.

Daarnaast werkt de bib van Boutersem samen met een aantal andere bibliotheken in de regio. Zij werkten een gezamenlijk aanbod e-boeken uit: het E-boeken Platform Druivenstreek. Daardoor wordt het aanbod van e-boeken die de bib kan aanbieden vele malen groter!


Regels

• E-readers van de bib en de e-boekenkaartjes moeten steeds aan de balie van de bib terug ingeleverd worden en mogen nooit in de inleverbus gestopt worden!
• Er mogen maximum 4 e-boeken tegelijkertijd ontleend worden.

Aanbod Bib Boutersem


Hoe?

De eigen e-boeken van Bib Boutersem kan je op voorhand aanvragen via de catalogus (te vergelijken met reserveren). Indien je een e-reader van de bib wil gebruiken wordt er de eerstvolgende werkdag een toestel met het e-boek voor je klaargemaakt. (op voorwaarde dat er een toestel beschikbaar is) Je wordt per mail verwittigd wanneer je het kan komen afhalen. Door het op voorhand aanvragen van e-boeken houdt het bibliotheekpersoneel tijdens de openingsuren meer tijd over om andere mensen te helpen.

Daarnaast kan je ook gewoon tijdens de openingsuren in de bib zelf je keuze in de e-boeken komen maken. Het bibliotheekpersoneel zal dan ter plaatse je e-boek op de e-reader zetten. (als je gebruik wil maken van een e-reader van de bib, natuurlijk enkel op voorwaarde dat er één vrij is...)

E-boeken Boutersem


Aanbod E-boeken Platform Druivenstreek


Hoe?

De e-boeken van het E-boeken Platform Druivenstreek kunnen niet op voorhand aangevraagd of gereserveerd worden. Wanneer je een e-boek van het platform wil lezen kom je gewoon naar de bib en zal de bibliotheekmedewerker het voor je lenen en op de e-reader zetten. (je eigen toestel, of één van de bib) Uiteraard kan dit enkel op voorwaarde dat het e-boek op dat moment nog niet ontleend is door iemand anders.

E-boeken Platform Druivenstreek