De Leeszomer 2021

1 juli t/m 31 augustus 2021


Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus organiseert de bibliotheek opnieuw de wedstrijd De Leeszomer.

Wat?

De Leeszomer-wedstrijd is bedoeld voor kinderen die het afgelopen schooljaar in de lagere school zaten. Op die manier onderhouden onze spruiten hun leesvaardigheden ook tijdens de grote vakantie.

Hoe?

Om mee te doen lees je tijdens de zomervakantie 3 boeken (1 strip, 1 weetboek, 1 leesboek). Daarna maak je er enkele korte, speelse opdrachtjes bij.

Ieder kind krijgt een klein gadget als dank voor zijn of haar deelname! In september worden er bovendien 4 winnaars getrokken die een mooie prijs krijgen.

Praktisch

• Vanaf 1 juni 2021 kom je naar de bib het wedstrijdformulier halen en kies je drie boeken uit de selectie die de bib per leeftijdscategorie gemaakt heeft. Ieder kind kiest een leesboek, een weetboek en een strip. Tijdens heel de grote vakantie vind je de boeken waaruit je kan kiezen aan de ingang van de bib.
• Thuis lees je de boeken en maak je er telkens de opdrachten bij. (vond je het goed/niet goed?, maak er een tekening bij, waar heb je het gelezen?, maak een samenvatting...)
• Wanneer je klaar bent geef je het volledig ingevulde wedstrijdformulier af aan de balie. Je krijgt dan ook meteen je gadget.
• Om ervoor te zorgen dat vele kinderen aan bod kunnen komen mag je de boeken maar twee weken houden!
• Na afloop van de wedstrijd wordt in elke leeftijdscategorie (1ste leerjaar,, 2de leerjaar, 3de-4de leerjaar, 5de-6de leerjaar) een winnaar geloot. De winnaars worden begin september per brief op de hoogte gebracht.


De leeszomer is een organisatie van de bibliotheken van Boutersem, Geetbets, Landen, Linter, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.