Nieuws   

Zoek in nieuws:

Jeugdboekenmaand + Kunstacademie Boutersem

03/09/2018 09:27:16

Tijdens de maand maart loopt de jaarlijkse Jeugdboekenmaand. Het thema van dit jaar is Wetenschap en techniek. Voor deze gelegenheid stellen de leerlingen van de Kunstacademie Boutersem bovendien kunstwerkjes tentoon.

Jeugdboekenmaand


Tijdens de Jeugdboekenmaand nodigt de bib weer alle klassen van De Notelaar, De Mozaïek en de Gemeentelijke Basisschool uit om met de klas een bezoek te brengen aan de bib. De kinderen kunnen dan samen komen meedoen aan de Jeugdboekenmaandwedstrijd en leren de bib beter kennen door extra uitleg en opdrachtjes.

Wedstrijd

In de jeugdafdeling vind je weer alles wat je nodig hebt om mee te doen met onze jaarlijkse Jeugdboekenmaandwedstrijd: de wedstrijdformulieren en de boeken waarin je de antwoorden op de vragen kan vinden. Er liggen ook kleurpotloden en kleurprenten voor de kleutertjes.

Als je klaar bent (en je bent zeker dat je je naam hebt ingevuld) stop je je ingevuld formulier in onze enige echte jeugdboekenmaandwedstrijdformulierenbus en wie weet: misschien win jij wel een prijs

Opgelet! Je maar maar één keer meedoen met de wedstrijd. Als je dus met je klas aan de wedstrijd komt deelnemen mag je niet ook zelf nog eens komen meedoen. Check dus eerst even met je juf of meester!

De Jeugdboekenmaand is een initiatief van IedereenLeest.

jeugdboekenmaand.be


Kunstacademie Boutersem


Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand smukten de leerlingen van de kunstacademie Boutersem onder leiding van Ward Collin de bibliotheek en de jeugdafdeling op met filmpjes, mobielen en een heuse installatie.

De werkjes zijn de bekijken tijdens de openingsuren van de bib.

Dikke merci aan de jonge kunstenaars en meester Ward!