Nieuws   

Zoek in nieuws:

Hulp gevraagd: Boutersem in boeken

06/22/2018 12:11:47

De bib probeert een lijst aan te leggen van werken (boeken, maar eventueel ook films...) waarin Boutersem ter sprake komt, die over Boutersem gaan, of die een andere link met Boutersem hebben. Daarvoor hebben we je hulp nodig. Ken jij zo'n boek? Laat het ons weten!

Help ons boeken te verzamelen die een link hebben met Boutersem. De verwijzingen naar Boutersem kunnen van verschillende aard zijn.

Informatieve boeken

Het meest voor de hand liggend zijn uiteraard boeken waarin Boutersem zelf het (hoofd)onderwerp is. Sommige informatieve boeken gaan in hun geheel over Boutersem. In andere komt Boutersem bijvoorbeeld aan bod als deel van boeken over de provincie Vlaams-Brabant.

Voorbeeld: Geschiedenis van Boutersem tot de eerste fusie - BRAMS, Victor


Romans

Zeldzamer, maar zeker zo leuk, zou zijn al of niet toevallige verwijzingen naar Boutersem in romans te kunnen verzamelen.


Schrijver uit Boutersem

De link met Boutersem kan er ook uit bestaan dat de schrijver van Boutersem afkomstig is of in Boutersem woont.

Voorbeeld: De Belgenreed - VAN DESSEL, Ida

Ook dvd's of cd's

Overigens hoeft de verzameling niet beperkt te blijven tot boeken. Ook dvd's of cd's kunnen een link met Boutersem hebben. Wie het tweede seizoen van de Britse tv-serie The Missing gezien heeft is het misschien ook opgevallen: de lokale horeca van Boutersem komt er in beeld...

Voorbeeld: The missing Seizoen 2 - CHANAN, Ben


Melden!

Heb jij weet van een werk waarin Boutersem vermeld wordt en nog niet door ons is gevonden, laat het ons dan weten. Dat kan op verschillende manieren:

• via lezerscommentaar bij het werk in kwestie (zoek het werk op onze website, klik door naar de detailpagina en gebruik onderaan 'lezerscommentaar')
• via bibliotheek@boutersem.be
• via ons contactformulier
• uiteraard aan de balie


Onze (voorlopige) lijst:




Hartelijk bedankt voor je medewerking! Hopelijk krijgen we Boutersem in boeken snel in kaart!