Nieuws   

Zoek in nieuws:

E-boeken!

08/20/2020 10:31:56

Het aanbod e-boeken van de bib is vertienvoudigd door een samenwerking met bibliotheken uit de buurt. Zeker eens proberen!

E-boeken Platform Druivenstreek


De bib ging een samenwerking aan met 4 andere bibliotheken uit de buurt: Bertem, Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren. Ze legden hun collecties e-boeken samen en kunnen op die manier een veel rijker aanbod presenteren.

Voor de bib van Boutersem betekent dit dat de collectie e-boeken vertienvoudigd is! De gezamelijke collectie telt ondertussen immers bijna 1500 e-boeken en groeit regelmatig aan.

Je kan ze via je bib uitlenen op je eigen e-reader of op één van de toestellen van de bib.

Neem zeker eens een kijkje op deze website:

E-boeken Platform Druivenstreek

Hoe?

De e-boeken van het e-boekenplatform kunnen enkel uitgeleend worden aan de balie van de bib. Reserveren is niet mogelijk.


Eigen e-reader of e-reader van de bib

Je kan de e-boeken lenen op je eigen e-reader. Kom tijdens de openingsuren dus gewoon met je e-reader naar de balie van de bib.

Wie zelf geen e-reader heeft kan gebruik maken van een e-reader van de bib. De bibliotheek bezit immers een beperkt aantal e-readers die gratis ontleend kunnen worden. Op die manier kan je kennismaken met digitaal lezen. Bevalt het je? Overweeg dan de aankoop van een eigen e-reader. (nieuw of tweedehands...)

Op het lenen van de e-readers van de bib zitten wel enkele beperkingen. Je leest ze hier:
Voorwaarden voor e-readers van de bib

Opgelet!
E-readers van de bib moeten steeds aan de balie van de bib terug ingeleverd worden en mogen nooit in de inleverbus gestopt worden!

Veel leesplezier!