Nieuws   

Zoek in nieuws:

Jeugdboekenmaand 2021!

03/01/2021 10:02:40

Onder de titel 'Lezen is een feest' gaat de Jeugdboekenmaand 2021 van start. Op de tafels in de bib vind je een hoop kwalitatieve boekentips voor jeugdige lezers. Lees, lezer, leestst!

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker zetten. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we een maand lang! bron: jeugdboekenmaand.be


In de bib


Ook de Jeugdboekenmaand verloopt dit jaar anders dan anders, of wat had je gedacht. Andere jaren nodigt de bib de kinderen van De Notelaar, De Mozaïek en de Gemeentelijke Basisschool uit voor een bibbezoek en -activiteit. Dit jaar zullen ze het moeten doen met een goedgevulde thematafel waar de o zo belangrijke kinder- en jeugdboeken nog eens in de kijker gezet worden. Kom langs en sla je slag!


Je favoriete boek - Wedstrijd


Bij de Jeugdboekenmaand (initiatief van iedereenleest.be) hoort ook een wedstrijd. Wie een foto of filmpje over zijn/haar favoriete boek opstuurt kan een boekenpakket winnen, of een bezoek van één van de Jeugdboekenmaand-ambassadeurs.

jeugdboekenmaand.be/wedstrijd


Jeugdboekenmaand-wedstrijd: Wat is jouw feestboek? from Iedereen Leest on Vimeo.Boeken in de kijker