Nieuws   

Zoek in nieuws:

Spelotheek!

03/26/2021 08:28:46

Trotse ouders Bib Boutersem en Huis van het Kind Boutersem houden hun nieuwste spruit boven de doopvont: de Spelotheek!

Kom eens kijken, maar hou het veilig.

Huis van het Kind Boutersem en Bib Boutersem stellen met trots hun jongste spruit voor: de Spelotheek.

Het is een wolk van een collectie gezelschapsspellen, vooral voor jonge kinderen. Voorlopig is ze nog klein van stuk, maar zoals dat gaat met jonkies zal de collectie snel aangroeien met spellen voor alle leeftijden.

Kom zeker eens kijken naar de nieuwe aanwinst. Je moet geen bloemen meebrengen, enkel je lidkaart.

Tip: maandag-, dinsdag- en donderdagavonden zijn vaak veel rustiger in de bib. In deze corona-tijden loont het misschien de moeite uw bezoek dan te plannen...

Praktisch

Uitlenen van de spellen gaat zoals boeken: één maand en gratis. Je mag ze gewoon zelf scannen aan de zelfuitleenbalies.

Twee uitzonderingen:

• Je mag de inleverbus niet gebruiken om ze terug te brengen.
• Per gezin mag je maximum 2 spelen lenen

Na het terugbrengen kijkt de bibliotheek de inhoud grondig na en kan de vorige ontlener tot 2 werkdagen later contacteren wanneer er iets ontbreekt.

Samenwerking

De Spelotheek is een gezamelijk initiatief van Huis van het Kind Boutersem en Bib Boutersem. De bib werkt met Huis van het Kind overigens ook al samen voor het project Boekstart. Dankzij dat project worden jonge kinderen in de bib uitgenodigd om een welkomstpakketje af te halen. Op die manier wordt het belang van boekjes en voorgelezen worden nog eens in de verf gezet.De Bib werkt overigens graag samen met verschillende partners in onze gemeente: Velpeleven, Wereldwinkel, Natuurpunt, Kerkfabrieken, De Snoek… Soms voor eenmalige projecten, soms met blijvende samenwerkingen om mekaar te ondersteunen en te verbeteren.


In de bib: