Nieuws   

Zoek in nieuws:

De Leeszomer!

06/30/2021 09:21:33

Nog maar amper is de schoolpoort achter ons dichtgevallen voor de grote vakantie, of daar begint de Leeszomer al. De Leeszomer is een wedstrijd voor kinderen van de lagere school. Het recept is simpel: lees 3 boekjes en doe er enkele korte opdrachtjes over.

De bib baadt vanaf vandaag in vakantiesfeer: tijdens de hele grote vakantie vind je bij de ingang namelijk 4 reiskoffers. Bestemming: de Leeszomer!


Wat?


De Leeszomer is een wedstrijd die bedoeld is voor kinderen die het afgelopen schooljaar in de lagere school zaten. De wedstrijd zorgt er mee voor dat onze jonge lezertjes hun leesvaardigheden ook tijdens de grote vakantie onderhouden.

De Leeszomer is een wedstrijd in vakantiemodus. Geen zware of moeilijke vragen, maar gewoon enkele simpele creatieve opdrachtjes over drie boeken die je leest: een leesboek, een weetboek en een strip.

Na afloop wordt uit elke leeftijdsgroep (eerste leerjaar, tweede leerjaar, derde-vierde leerjaar en vijfde-zesde leerjaar) een winnaar getrokken die een mooie prijs krijgt.

Ieder kind krijgt trouwens een klein gadget als dank voor zijn of haar deelname!


Hoe werkt het?


• Kom naar de bib het wedstrijdformulier halen en kies drie boeken uit de selectie die de bib per leeftijdscategorie gemaakt heeft. Ieder kind kiest een leesboek, een weetboek en een strip. Tijdens heel de grote vakantie vind je de boeken waaruit je kan kiezen aan de ingang van de bib.
• Thuis lees je de boeken en maak je er telkens de opdrachten bij. (vond je het goed/niet goed?, maak er een tekening bij, waar heb je het gelezen?,...)
• Wanneer je klaar bent geef je het volledig ingevulde wedstrijdformulier af aan de balie. Je krijgt dan ook meteen je gadget.


Prijzen


Na afloop van de wedstrijd wordt in elke leeftijdscategorie een winnaar geloot die een prijs krijgt. De winnaars daarvan worden begin september per brief op de hoogte gebracht.

Opgelet! Om ervoor te zorgen dat vele kinderen aan bod kunnen komen mag je de boeken maar twee weken houden!

Fijne zomer en veel leesplezier!