Nieuws   

Zoek in nieuws:

Opening Bos van de Hoop

12/01/2021 11:32:40

Als smaakmaker voor de opening van het Bos van de Hoop in Butsel een selectie materialen over de houtige knoestige knarren die alsmaar belangrijker worden voor onze toekomst...

Boutersem investeert in meer en beter bos


Op zondag 12 december 2021 wordt het ‘Bos van de hoop’ officieel geopend en kan je dit nieuwe stukje natuur zelf komen ontdekken. Je kan ook de handen uit de mouwen steken en boompjes komen planten! Vergeet je laarzen en schop niet! Of ontdek de wijde bosomgeving langs een bewegwijzerde wandeling of neem deel aan de Bosvertelling door Hikke Takke Toe (voor kinderen).

Een nieuw stukje bos met een nieuwe functie

De gemeente startte vorige winter met de aanplant van een nieuw bos in de Sterrebornestraat, in samenwerking met Bosgroep Vlaams-Brabant vzw. De gemeente kiest met de aanleg van dit ‘bos van de hoop’ voor een belangrijke sociale en maatschappelijke invulling, een plek waar mensen rust kunnen vinden.
Ook op vlak van biodiversiteit krijgt dit bos een belangrijke functie toebedeeld. Er wordt sterk ingezet op een hoge variatie in boomsoorten, die zich goed voelen bij de bodem en de lokale groeiomstandigheden.

Wat staat er op het programma?

• Officiële opening van het ‘Bos van de hoop’ en van de voetweg ‘Sterrebornepad’ (om 14 uur)
• Bosvertelling voor kinderen door Hikke Takke Toe. Er start een eerste vertelwandeling om 14.30 u en een tweede om 15.30 u, de wandeling duurt 45 minuten. Omwille van de huidige corona situatie is vooraf inschrijven voor de kinderactiviteit verplicht. Inschrijven mogelijk door een mailtje te sturen naar milieudienst@boutersem.be. 
• Aanplanting van de boompjes in het nieuwe ‘Bos van de hoop’
• Vrije wandeling door Butselbos

Locatie: Sterrebornestraat - 3370 Boutersem

Opening Bos van de Hoop



Materialen in de bib: