Nieuws   

Zoek in nieuws:

Jeugdboekenmaand!

03/08/2022 09:10:21

Maart in de bib is naar jaarlijkse gewoonte Jeugdboekenmaand. Lees verder over de Jeugdboekenmaandwedstrijd en de artistieke bijdrage van Beeldatelier Boutersem...

Jeugdboekenmaand


Ook dit jaar is maart Jeudgboekenmaand. Tijdens die maand staan de jeugdboeken extra in de kijker. De bib nodigt na de krokusvakantie ook alle kleuters en kinderen van de lagere school uit om (al of niet met de klas) te komen meedoen met onze jaarlijkse wedstrijd.

Het thema van deze jeugdboekenmaand is Helden en schurken.

We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. En mensen hebben hun verhalen nodig.
De Jeugdboekenmaand is een initiatief van IedereenLeest.
jeugdboekenmaand.be

Wedstrijd


In de jeugdafdeling vind je weer alles wat je nodig hebt om mee te doen met onze jaarlijkse Jeugdboekenmaandwedstrijd: de wedstrijdformulieren en de boeken waarin je de antwoorden op de vragen kan vinden. Er liggen ook kleurpotloden en kleurprenten voor de kleutertjes.

Als je klaar bent (en je bent zeker dat je je naam hebt ingevuld) stop je je ingevuld formulier in onze enige echte jeugdboekenmaandwedstrijdformuliereninleverbus en wie weet: misschien win jij wel een prijs

Opgelet! Je maar maar één keer meedoen met de wedstrijd. Als je dus met je klas de bib zal bezoeken mag je niet ook zelf nog eens komen meedoen. Check dus eerst even met je juf of meester, of aan de balie!


Kunstacademie Boutersem


Ook dit jaar werkten de leerlingen van het beeldatelier Boutersem o.l.v. meesters Ward en Wietse rond het thema van de Jeugdboekenmaand. Ze creëerden een hele stad, uiteraard vol... helden en schurken. Het resultaat is te zien in de inkomhal van het Cultureel Centrum. Komt dat zien!