Nieuws   

Zoek in nieuws:

Kunstroute door de bib

09/11/2016 15:25:02

Vijf lokale kunstenaars stellen in het kader van de eerste Kunstroute Boutersem werk tentoon in de bib. Het gaat om Kevin Boon, Nadine Meeus, Sam Coeck, Eddy Verloes en Grata Cartois. De bib is daarom uitzonderlijk twee zondagen van 14 tot 18u open.

De bib doet mee aan de eerste editie van de Kunstroute Boutersem!

Vijf lokale kunstenaars stellen een deel van hun werk tentoon in de bib.

Op zondag 11 en zondag 18 september (telkens van 14u00 tot 18u00) is de bib daarom uitzonderlijk open.

Het slotmoment van de kunstroute vindt plaats op zaterdag 24 september in De Broeikas (Klein-Heidestraat 28E in Neervelp).

Kevin Boon
Beeldhouwkunst – boetseren

Als hart en nieren Kerkomenaar vond Kevin Boon dat het tijd was dat zijn dorp een verdienstelijke mascotte kreeg. Zo kwam hij uit bij de schreeuwers van de Boskant. Hier is hij verder op gaan modelleren en zo ontstonden zijn schreeuwertjes. Het thema blijft schreeuwen, maar de vormen verschillen van beeldje tot beeldje, die uniek geboetseerd zijn uit terra cotta klei.

Grata Cartois
Schilderkunst - aquarel en olieverf

Aanvankelijk autodidact, tekende en schilderde Grata Cartois reeds van kindsbeen af. Creativiteit zit in haar genen dus verkende ze verschillende disciplines gaande van schilderkunst (aquarel, olieverf) en zeefdruk tot textiele kunsten (beschilderen van zijde, hoeden maken) en beeldhouwkunst (poppen maken, boetseren).

Sam Coeck
Beeldhouwkunst - houtdraaien

Sam Coeck, fysicus en researcher in een high-tech industrie, zocht een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Hij vond dit alles in de creatieve houtbewerking. Natuurlijke materialen, handwerk, maximale aandacht voor ecologische impact en dit alles overgoten met een speelse saus. Houtdraaien ging al snel van hobby naar passie. Geen klassieke tafelpoten, maar experimenten met vorm, materiaal en afwerkingen. Tussen kunst en ambacht. Het high-tech bloed kroop uiteindelijk toch waar het niet gaan kon en uiteindelijk bouwde hij ook zijn eigen lasergraveermachine voor hout. Hiermee maakt hij, naast zijn houtdraaiwerk, vogel- en insectenkastjes met een speelse toets, nog steeds overwegend vasthoudend aan handwerk en het principe van minimale ecologische impact.

Nadine Meeus
Keramiek

In 2008 volgde Nadine Meeus haar eerste lessen keramiek in Hoegaarden en in het Kasteel Mariagaerde in Hoepertingen bij Frank Delbeke. Deze cursus was gericht op het creatief werken met klei. Met kleiworstjes worden sculpturen opgebouwd. Bij het opbouwen van je werk vertrek je vanuit een thema dat je persoonlijk aanspreekt. De vormgeving kan geïnspireerd zijn op de natuur, op je eigen fantasie of op je persoonlijke leefwereld en belangstelling (gezin, huis, reis,…).

Eddy Verloes
Fotografie

Eddy Verloes bracht net een tweede fotoboek uit, getiteld ‘CUBA LIBRE’. Het vormt de neerslag van een wekenlang verblijf in Cuba in 2016 waar hij met een paar Cubanen het hele eiland doorkruiste. Verloes heeft oog voor kleur en detail en heeft een voorliefde voor straatfotografie. Ook humor speelt een belangrijke rol in zijn fotografisch werk.


Meer info over de Kunstroute en de andere kunstenaars vind je op de gemeentesite.