Nieuws   

Zoek in nieuws:

Tentoonstelling: Cis Van Peer

11/30/2018 12:24:12

Tijdens de maanden december en januari stelt Cis Van Peer eigen werk tentoon in de bib.

Cis Van Peer

Een expo in de bib is als thuiskomen. Ik ben altijd een liefhebber van taal en boeken geweest. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Fictie en verbeeldingskracht zijn essentiële bouwstenen van het leven. Ik schrijf ook zelf en ben acteur bij toneelgroep Wuivend Riet.

Naast literatuur en theater zijn de beeldende kunsten mijn andere passie. Voor zover ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd geweest in kunst. Sinds een tiental jaar ben ik intensief bezig met schilderen en beeldhouwen. Mijn schilderijen zijn geleidelijk op een tweesprong gekomen tussen figuratie en abstractie. Na veel experimenteren heb ik een techniek ontwikkeld, onder meer op basis van kalkverf, steenpoeder en olieverf, om al fresco te werken op panelen. Het zijn abstracte materiewerken met een natuurlijk glanseffect, een soort mentale landschappen of mindscapes die een bepaald stemmingspalet moeten oproepen. Het is telkens een zoeken naar harmonie in de kleuren, evenwicht in de compositie en uiteraard expressiekracht.

Ook met mijn beelden heb ik een evolutie doorgemaakt waarbij ik het figuratieve steeds meer ben gaan loslaten. Een proces van graven naar vloeiende essentie, van schrappen wat overtollig is (iets wat inherent is aan wat een beeldhouwer doet: weghalen om te scheppen), van streven naar de zuiverste expressie.

Zoals in alles wat ik doe, vind ik de inspiratie in mijn eigen verbeelding. Mijn beelden en schilderijen nopen de toeschouwer tot reflectie. Met een semi-abstracte vormentaal wil ik een potentiële, vaak ongrijpbare werkelijkheid oproepen die pas betekenis krijgt in de ogen van de toeschouwer. Ik tracht daarbij zo min mogelijk terug te grijpen naar bestaande referenties.

www.cisvanpeer.be

De werken van Cis zijn doorlopend te bekijken tijdens de openingsuren van de bib.

De werken zijn ook te koop. De prijslijst vind je in de bib...